Com escollir un bon domini per la teva web

Com triar un domini

Un domini és el nom amb el qual es coneix una web, una adreça fàcil de recordar que els teus usuaris utilitzarán per trobar i accedir a la teva web. Avui en dia disposar d’un domini és imprescindible per a qualsevol negoci o empresa.

Els dominis són unics i no n’hi pot haver dos d’iguals, com per exemple el DNI d’una persona. Tenir el nostre propi domini ens permet també tenir asociats a ell els nostres comptes de correu personalitzats.

És important triar un bon domini perquè això ens pot facilitar molt el posicionament de la web als buscadors. I tot i que a vegades pot resultar desesperant intentar trobar un bon domini per la teva web que estigui disponible, els temps que hi inverteixis ara, t’estalviarà maldecaps després.

Claus per excollir un bon domini

Alguns dominis no inclouen paraules que defineixen el seu sector o àrea de serveis, però a canvi, són fàcils de recordar i criden l’atenció. Això sol succeïr amb els dominis de marca. No reben cap benefici en el posicionament, però es potencia la marca. Per exemple lavawebs.cat.

Els dominis que consten de paraules clau son aquells que proporcionarán un millor posicionament. Per contra, no sonaran com una marca comercial, si no com una paraula o frase. Per exemple feselteuweb.cat.

La darrera opció és una combinació de les dues anterios. Incloure la marca i la paraula clau en el domini. Per exemple pagineswebsanti.cat

Quant més curt sigui el domini, més fàcil de recordar serà, tot i que actualment és dificil de trobar dominis lliures curts i que sonin bé. L’ideal serien 8 caràcters o menys, però es recomanen fins a 12 caràcters.

S’ha de tenir en compte que direm el nom de la nostra web moltes vegades, per tant, és interessant que sigui fàcil de recordar i de pronunciar. Cal intentar evitar sempre que sigui posible:

  • Utilitzar nombres pot confondre a l’hora de saber si s’escriu amb lletres o no.
  • Utilitzar caràcters especials
  • Utilitzar guions, poden donar lloc a confusions.
  • Intentar no tenir dues lletres repetides consecutives per la dificultat de pronunciació.

Tot i que actualment hi ha infinitat d’extensions disponibles, les més freqüents son:

  • .com (originàriament s’utilitzaven per webs de comerç, actualment son els més utilitzats de forma genèrica)
  • .net (Per empreses i institucions relacionades amb serveis d’internet)
  • .org (Per organitzacions sense ànim de lucre)
  • .cat (Per webs en català)

També disposem de .info, .biz, .ws, .tv, .name, .pro i un llarg etcètera de noves teriminacions que apareixen constantment.

Conclusions per escollir un bon domini

Un domini no s’ha d’escollir a la lleguera, s’ha de pensar molt bé el nom i les seves paraules clau, la zona a on estarà dirigida la web i la temàtica de la mateixa.

Alhora, es important tenir en compte la posible necessitat de registrar diverses terminacions per tal de protegir la nostra marca. Així sol ser freqüent que una empresa o negoci registri les terminacions més habituals per tal d’impedir que altres les puguin utilitzar.

Necessites ajuda per escollir el teu domini? Contacta’m i et donaré un cop de mà.

Leave a Reply